Basisschool De Pas verhuist definitief naar voormalige Odaschool

Print
Basisschool De Pas verhuist definitief naar voormalige Odaschool

Afbeelding: Google Streetview

Helden -

Basisschool De Pas in Helden verhuist naar de voormalige Odaschool aan de Kloosterstraat in Helden. Verantwoordelijk wethouder Wim Hermans (CDA) gaat geld beschikbaar stellen om dat mogelijk te maken.

De coalitie van CDA, Lokaal P&M en VVD en oppositiefractie AndersNu konden dinsdagavond instemmen met de plannen van Stichting Prisma en Hoera Kindcentra om in de oude meisjesschool een nieuw kindcentrum te realiseren. De fracties zijn met name tevreden dat de school bedoeld is voor leerlingen die baat hebben bij kleine klassen en zien de inpassing van de groene omgeving in de nieuwe school erg zitten. Daar heeft ook het dorpsoverleg van Helden om gevraagd. Oppositiepartij PvdA/GroenLinks ziet liever dat er één nieuwe school gebouwd wordt voor alle leerlingen van Helden, maar kreeg geen steun voor dat idee.

Lees ook:Scherpe discussie over bouw basisschool Den Doelhof: ‘Niet alle reserves naar één school in Meijel’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →