Kamervragen

Geert Wilders: verplaats moskee in Venlo en niet beachvolleybalveld

Print
Geert Wilders: verplaats moskee in Venlo en niet beachvolleybalveld

Het beachvolleybalveld ligt voorlopig opgeslagen op een voormalig trainingsveld van Kwiek Venlo, tegenover de Turkse moskee. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Verplaats de moskee naar een ander land in plaats van het beachvolleybalveld naar een andere plek in Venlo. En maak van die moskee dan een sporthal. Die suggestie doen de PVV-Kamerleden Geert Wilders en Machiel de Graaf in vragen aan de minister van Sociale Zaken.

Aanleiding is het onderzoek van de gemeente Venlo naar een andere plek voor haar beachvolleybalveld dan pal tegenover de gebedsruimte van een moskee. Dat gebeurt op verzoek van het moskeebestuur. Dat vreest dat de gelovigen tijdens het gebed te zeer worden afgeleid door harde muziek en sporters in bikini.

Lees ook: Venlo zoekt naar andere locatie voor beachvolleybalveld na bezwaar moskee

Bikini

Wilders vraagt aan de minister: ‘Waar kijkt u zelf liever naar: vrouwen die in bikini beachvolleybal spelen of bebaarde mannen in djellaba’s waar geheel bedekte personen twee meter achteraan sjokken?’ De politicus, afkomstig uit Venlo, schrijft verder: ‘Deelt u de mening dat onze vrije westerse cultuur zich nooit dient aan te passen aan islamitische eisen?’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →