Frank de Boer volgt Ronald Koeman op als bondscoach van Oranje

Print
Frank de Boer volgt Ronald Koeman op als bondscoach van Oranje

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Frank de Boer is de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De voormalig coach van Ajax, Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United is de definitieve opvolger van de naar Barcelona vertrokken Ronald Koeman.

De 50-jarige De Boer heeft een aantal turbulente jaren in het trainersvak achter de rug. Hij maakte aanvankelijk naam als coach bij Ajax, met vier landstitels tussen 2011 en 2014.

Lodeweges

Hij werkte in die periode met veelal Nederlandse spelers en met Hennie Spijkerman, een type coach die je zou kunnen vergelijken met Dwight Lodeweges. Lodeweges assisteerde Koeman de afgelopen jaren bij Oranje en is populair bij de spelers van het Nederlands elftal. Hij was bondscoach ad-interim tijdens de recente interlands tegen Polen en Italië in de Nations League en kan onder De Boer weer terugkeren in zijn eerdere rol.

Vervolgens werd De Boer snel ontslagen bij Internazionale en Crystal Palace. Bij Atlanta United won de Nederlandse coach nog wel twee prijzen, maar in juli moest De Boer toch vertrekken na een mislukt MLS Is Back Tournament.

Luister hier naar de nieuwste Voetbalpodcast van De Limburger:

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →