Buurtprojecten groeien en bloeien inzet Kern met Pit; inschrijving van start

Print
Buurtprojecten groeien en bloeien inzet Kern met Pit; inschrijving van start

Kern met Pit Ysselsteyn. Afbeelding: Archief De Limburger

Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch / Sint Odiliënberg / Paarlo / Reutje / Reuver / Beesel / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen -

De inschrijving voor Kern met Pit 2021 is geopend.

Van moestuinen en dorpsfeesten, tot aan wijkpleinen en theatervoorstellingen; Kern met Pit ondersteunt mensen met dromen voor hun buurt met gratis kennis, advies en een groot netwerk. Is het idee binnen een jaar uitgevoerd? Dan krijgen de buurtbewoners 1000 euro voor hun initiatief én maken ze kans op de Gouden Pit ter waarde van 3000 euro. Sinds de start van Kern met Pit, 42 jaar geleden, zijn al ruim 5000 lokale buurtprojecten gestart.

Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het landelijke netwerk inzetten van KNHM foundation. Ze krijgen gratis ‘gereedschap’ om aan de slag te gaan. Een eigen adviseur bijvoorbeeld. Of de expertise van ingenieursbureau Arcadis.

Residence de Stek

Door het hele land worden vele mooie projecten opgestart die een boost geven aan de leefomgeving. Zoals Residence de Stek in Castenray. Dit project behoedt de oudere medemens voor eenzaamheid door ze bij de samenleving te blijven betrekken. Behalve een gezellige ontmoetingsplek zijn er ook vijf appartementen voor minder validen gerealiseerd. Residence de Stek in Castenray werd winnaar van de Gouden Pit 2019.

Het aanmelden van projecten kan tot en met 31 oktober via www.kernmetpit.nl. De verwachting is dat meer dan 200 initiatieven zich gaan inschrijven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →