Dier van de week

Dier van de week: Binkie

Print
Dier van de week: Binkie

Binkie. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Budel / Budel-Schoot / Budel-Dorpplein / Maarheeze / Soerendonk / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is dwergkeeshondje Binkie aan de beurt, een reu van 3 jaar oud.

Wat is bekend over Binkie?

„Binkie heeft zijn eerste jaren doorgebracht in een gezin met kleine kinderen en nog twee honden. Omdat hij dit van jongs af aan gewend is, is het contact met andere honden geen probleem. Maar omdat zijn thuissituatie heel druk was, heeft hij niet de begeleiding gehad die hij nodig had. Hij heeft daardoor het idee dat hij op bepaalde momenten zelf uit kan maken wat er moet gebeuren. ”

Kun je iets vertellen over zijn karakter?

„Zoals alle keeshonden is hij pienter en alert op alles wat er om hem heen gebeurt. Omdat hij zo slim is, maakt hij snel zijn eigen regels als hij niet consequent wordt begeleid. Hij is graag met van alles bezig en vindt het daarna heerlijk om te relaxen. Hij meent wel al gauw dat hij het laatste woord kan hebben.”

Waar zou Binkie zich goed thuis voelen?

„Hij zou het heerlijk vinden om de mogelijkheid te krijgen om zijn energie goed kwijt te kunnen. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk wil hij graag beziggehouden worden. Dit helpt ook bij het opbouwen van een goede rangorde. Een andere hond zou hierbij een goed voorbeeld voor hem kunnen zijn.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →