Video: Politie rijdt Mercedes klem na achtervolging door Limburg met snelheden tot 260 km per uur

Een wilde achtervolging door de Westelijke Mijnstreek is door de politie op sociale media gezet. Te zien is hoe de bestuurder van een Mercedes op 23 augustus probeert zijn achtervolgers af te schudden.

Stefan Gillissen

De man valt op als hij in Geleen een politiepatrouille ziet en op hoge snelheid wegrijdt. Daarop beginnen meerdere auto’s van de Limburgse politie een achtervolging. De opgeroepen Landelijke Eenheid begint op de A2 bij Born met filmen.

Bij de achtervolging zijn zeker vijf politieauto’s betrokken. Andere politievoertuigen sluiten straten en afritten af. De bestuurder zou twee keer op een auto hebben ingereden.

Lees ook: Automobilist opgepakt na inrijden op politie

De auto met vier inzittenden rijdt over de A2 richting Echt en haalt daarbij snelheden tot 260 kilometer per uur. Bij Echt keert de bestuurder en rijdt terug richting zuiden waarbij de afslag naar de A76 wordt genomen.

De bestuurder negeert stoptekens, geeft de achtervolgende auto geen ruimte en probeert meerdere keren de politie af te schudden. Via Schinnen, Puth en Abshoven (waar de snelheid ook in de bebouwde kom hoog oploopt) weet de automobilist de N276 op te rijden.

Daar eindigt de achtervolging vlak voor tankstation Op de Vos bij Sittard. Als de weg breed genoeg is om in te halen kunnen agenten de Mercedes inboxen. Daarbij rijden ze met politiewagens voor, naast en achter een auto en remmen ze af om deze tot stoppen te dwingen.

Tegen de bestuurder die een alcoholtest weigerde is proces-verbaal opgemaakt, hij moest zijn rijbewijs inleveren en komt later voor de rechter.

    Meer lezen?

    Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

    Ik word digitaal abonnee