Foto van de week: MTB-atleet Vinny vliegt boven de kerktoren

Foto van de week: MTB-atleet Vinny vliegt boven de kerktoren

Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Elke zaterdag belicht een van onze fotografen de bijzonderste foto die hij of zij deze week maakte. Dit keer: Ermindo Armino

Techniek

Deze foto is gemaakt met een fullframe spiegelreflex-camera en een 14-24 mm f2.8 zoomobjectief. Belichting: iso 160, sluitertijd 1/400s en diafragma f9.

Vinnie Janssens is een 26 jarige professionele freestyle MTB-atleet die over de hele wereld reist om deel te nemen aan wedstrijden. Voor zijn sport traint hij dan ook gemiddeld vijftien uur per week.

Ik trof Vinnie bij de Sittardse schootsvelden, waar hij een springschans en een airbag had opgezet. Om hier te mogen trainen had hij wel een vergunning moeten aanvragen bij de gemeente. Hij trok er veel bekijks mee. Voor mij is dit een fotogenieke sport. Ik koos een zodanig standpunt dat ik hem boven de kerktoren zag vliegen.

Op de foto lijkt het of Vinnie met zijn hoofd in de kerktoren blijft hangen. Tussen de sprongen door neemt hij de nodige rust in acht. Het lijkt mij erg zwaar om iedere keer weer opnieuw te moeten aanzetten. Na ongeveer twee uur trainen worden de spullen weer in de auto gelegd voor een volgend project. Een van Vinnie’s doelen is de sport bekender te maken in Nederland en ervoor te zorgen dat Freestyle Mountainbiken een olympische sport wordt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen