Buurtzorg Nederweert start met nieuw team Weert-Noord

Print
Buurtzorg Nederweert start met nieuw team Weert-Noord

Afbeelding: Roos Koole

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Buurtzorg Nederweert is deze maand met een nieuw team in Weert gestart. Met drie zorgverleners bedienen ze inwoners in het noorden van de gemeente Weert.

De wens om vanuit Nederweert naar Weert uit te breiden, is vorig jaar al ontstaan maar het kostte even tijd om extra mensen aan te trekken. In Nederweert bestaat de Buurtzorg nu zes jaar en in die tijd is het team door het snel toenemend aantal zorgvragen van 3 naar 14 vaste verpleegkundigen en verzorgenden uitgebreid. Sinds 14 september is de Buurtzorg ook toegankelijk voor inwoners van de wijken Laar(veld), Hushoven, Molenakker, Boshoven en Centrum-Noord. Buurtzorg Nederland telt inmiddels ruim 1000 kleine, zelfsturende teams in heel Nederland die allemaal, volledig zelfstandig, professionele zorg verlenen bij mensen thuis. Inwoners van het noordelijk deel van Weert kunnen zonder verwijzing bellen (06-22336320) voor tijdelijke of langdurige zorg aan huis, het team werkt vanuit het Gezondheidscentrum Molenakker.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →