Wielrenster Van Vleuten: ik ga rijden op WK

Print
Wielrenster Van Vleuten: ik ga rijden op WK

Annemiek van Vleuten is donderdag op het vliegtuig gestapt met het plan toch deel te nemen aan de wegwedstrijd bij de WK wielrennen in het Italiaanse Imola.

„Als ik zie hoe snel ik herstel, verwacht ik dat het zaterdag weer een stuk beter is”, zei ze kort voor vertrek bij de NOS. Op de vraag of ze, na haar zware val een week geleden in de Giro Rosa, dan toch haar titel zal verdedigen antwoordde ze: „Ik ga rijden, dat denk ik wel.”

Van Vleuten liep een week geleden bij een val in de Italiaanse rittenkoers - in de leiderstrui nota bene - een breuk in haar linkerpols op. Met een brace hervatte ze deze week alweer de training. „Ik heb gisteren op de Posbank getraind. Dat was een goede test, best veelbelovend maar nog niet 100 procent.” Met name het trekken aan haar stuur op een klim is nog lastig. „Een hele felle demarrage zat er gisteren nog niet in. We gaan het vrijdag echt bekendmaken. Maar gisteren was wel heel hoopgevend.”

Donderdag wordt de individuele tijdrit voor vrouwen verreden in Imola. Van Vleuten wordt daarin vervangen door Ellen van Dijk. „In de wegrace had ik als titelverdediger een startplek op naam. Die kan niemand van mij overnemen. Ik heb wel overwogen om in de tijdrit te starten. Dan heb je geen andere rensters en heb ik alleen met mezelf van doen. Maar nu heb ik twee dagen extra voor herstel. Meer nog eigenlijk, want voor de tijdrit had ik eerder moeten afreizen om te verkennen. Bovendien moet je bij een tijdrit, bij de start met name, ook aan je stuur trekken. En het gaat om elke seconde. Ik acht mezelf niet in staat om nu al een optimale prestatie te leveren.”

Komt bij dat Ellen van Dijk als reserve klaar stond. „Het is echt een parcours voor haar, ik hoop dat ze het heel goed gaat doen. Het voelde niet goed haar plek in te nemen met deze hand.”