Gebied tussen peuteropvang en GGD Heerlen rookvrij

Print
Gebied tussen peuteropvang en GGD Heerlen rookvrij

Afbeelding: Een Rookvrije Generatie

Heerlen / Hoensbroek -

Het gebied tussen peuteropvang het Kuikennest aan de Sint Angelastraat in Eikenderveld en de locatie van GGD Zuid-Limburg aan Het Overloon is per 1 oktober rookvrij.

Om 9.30 uur wordt het gebied officieel rookvrij verklaard. Daarbij zijn Fons Bovens, directeur van GGD Zuid-Limburg en bestuur-manager Ingrid van den Bunder van Peuteropvang Heerlen (waarvan het Kuikennest onderdeel is) aanwezig. Samen met de peuters en leidsters van het Kuikennest zullen zij de rookvrije zone op ludieke wijze openen.

Borden en een speciale stoeptegel

Met borden aan de hekken en een speciale stoeptegel wordt duidelijk gemaakt dat het om een rookvrije omgeving gaat. Na het Kuikennest wordt het initiatief verder uitgerold bij de gehele peuteropvangorganisatie. Ook de GGD Zuid-Limburg gaat de omgeving van haar andere locaties rookvrij verklaren in de toekomst.

Een rookvrije generatie

Niet roken op plekken waar kinderen komen zodat zij gezond kunnen opgroeien is de ambitie van de beweging Een Rookvrije Generatie, onderdeel van het programma Trendbreuk Zuid-Limburg. De 16 Limburgse gemeenten trekken met maatschappelijke partners op om meer kinderen gezond, veilig en kansrijk te laten opgroeien. Deze aanpak is door gemeenten vastgelegd in het regionale gezondheidsbeleid 2020-2023 ‘Zuid Springt Eruit’. De ambitie om te komen tot meer rookvrije plekken in de buitenruimte komt hieruit voort.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →