‘March on Wheels’ in Maastricht voor klimaatverandering

Print
‘March on Wheels’ in Maastricht voor klimaatverandering

Een eerdere klimaatdemonstratie in Maastricht, in november 2019 bij het Stadskantoor. Afbeelding: Harry Heuts Photography

Maastricht -

Onder het motto ‘We kunnen de Covid-pandemie niet bestrijden door de klimaatcrisis en de sociale ongelijkheid te verergeren’ houdt de Klimaatcoalitie van Maastricht vrijdagmiddag een ‘March on Wheels’ voor klimaatverandering vanuit het Stadspark ter hoogte van de Hoge Brug.

De coalitie verzekert dat de coronamaatregelen in Maastricht gerespecteerd worden tijdens de Global Climate Action Day. In deze crisis hebben regeringen laten zien ‘dat ze in staat zijn om snel en daadkrachtig op te treden. Daarom is snel wisselen mogelijk. Daarom gaan demonstranten overal ter wereld weer de straat op: om nú klimaatactie te eisen.’

Wielen

De Klimaatcoalitie van Maastricht roept geïnteresseerden op om vrijdag om 16.30 naar het Stadspark -ter hoogte van de Hoge Brug aan de kant van de Maasboulevard- te komen op ‘klimaatneutrale’ wielen: fietsen, boards, skates, driewielers, hoverboards of handkarren. Dan is het de bedoeling de voertuigen te versieren met vlaggen en borden. Dan volgt onder de titel ‘March on Wheels’ een kleine tour via de Wilhelminabrug naar Plein 1992.

De acht eisen die de Klimaatcoalitie van Maastricht stelt aan de gemeente zijn hier te vinden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →