PSV haalt uit tijdens Europa League-klusje in Slovenië

Print
PSV haalt uit tijdens Europa League-klusje in Slovenië

Feest bij PSV na de 1-4. Afbeelding: AD?Reuters

PSV heeft donderdagavond zonder grote problemen de play-offs van de Europa League bereikt, waarin de ploeg zich kan plaatsen voor het hoofdtoernooi. In Slovenië boekte de ploeg van Roger Schmidt een 1-5 zege op NS Mura, dat dit seizoen nog geen enkele tegengoal had hoeven incasseren. Bij PSV waren Donyell Malen (twee goals), Cody Gakpo en Mauro Júnior de doelpuntenmakers.

Schmidt had een basisplek toebedeeld aan Maxi Romero, maar de Argentijnse spits viel al snel uit. Na zes minuten leek hij zich te verstappen en kort daarna verliet hij teleurgesteld het veld. Dat kon hij nog wel op eigen kracht, maar voor Romero was de teleurstelling enorm. Voor het eerst in (bijna) drie jaar bij PSV had hij een plek aan de aftrap van het eerste elftal van PSV weten af te dwingen. Hij was vaak geblesseerd en moest ook nu het veld verlaten.

Ritme

Ondanks het fysiek malheur van de Zuid-Amerikaan wist PSV het ritme vast te houden. Via Donyell Malen stond voor rust de 0-1 op het bord, na een assist van Philipp Max. De Slovenen scoorden snel tegen via Nino Kouter, die matig werd verdedigd en keeper Yvon Mvogo verschalkte. Mauro Júnior was er daarna snel bij om weer een voorsprong terug te pakken. Opnieuw was de aangever Max.

Na rust moest Mvogo nog eenmaal redding brengen. Bij de eerste aanval van de Slovenen hield hij knap de gelijkmaker uit zijn goal. Daarna liep PSV via Cody Gakpo (twee keer) en opnieuw Malen rap weg van NS Mura, dat risico’s nam en veel te veel ruimte weggaf. Volgende week kan PSV zich daardoor in het Noorse Trondheim tegen Rosenborg BK plaatsen voor de Europa League-groepsfase.