‘#WijZijnLimburg: de serie’ over initiatieven die bijdragen aan een vitale samenleving

Print
‘#WijZijnLimburg: de serie’ over initiatieven die bijdragen aan een vitale samenleving

In de Kerkraadse wijk Bleijerheide werden door kunstenaar Sidney van den Berg teksten met positieve spreuken opgehangen. Afbeelding: Still uit tv-programma WijZijnLimburg

Maastricht / Itteren / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre -

Hoe kun je het verenigingsleven vitaal houden, hoe werken provinciegenoten samen aan vitale Limburgse samenleving waarin iedereen mee kan doen? Dat is te zien in #WijZijnLimburg: de serie.

Eén multimediaal platform waarop mensen elkaar kunnen ontmoeten en inspireren met als doel een gelukkiger en gezonder Limburg. Dat is www.WijZijnLimburg.com.

#WijZijnLimburg de serie aflevering 1. Video: Paul Versteegen Producties

Gedeputeerde Robert Housmans (Sociale Agenda, Zorg en Veiligheid) lanceerde deze online community woensdag in het L1 programma Avondgasten. Het platform is gevormd op initiatief van de Stichting WijZijnLimburg. Het resultaat is een bundeling van een aantal initiatieven om het Limburgse verenigingsleven en particuliere acties te steunen en te versterken. Het platform, compleet met eigen tv-serie, bouwt voort op De Vereniging Limburg van de Provincie Limburg en wil de digitale ontmoetingsplek van en voor Limburg verder uitbouwen.

Lees ook: Platform WijZijnLimburg: hulplijn voor de dynamiek in het dorp

Waar de website www.WijZijnLimburg.com voor staat, laat #WijZijnLimburg: de serie zien. Presentatrice Kirsten Paulus laat kijkers in negen afleveringen kennis maken met tal van verenigingen en initiatieven die bijdragen aan ‘een mooier Limburg’. Portretten van Limburgers die clubs draaiende houden, die zorgen dat in een wijk aandacht is voor elkaar. Zeker in tijden van corona. Daar waar het met een initiatief niet zo goed gaat, helpt het tv-programma met kundig advies. De redactie wordt daarbij ondersteund met de expertise van Burgerkracht Limburg, Het Huis voor de Sport, het Huis voor de Kunsten Limburg, de Vereniging Kleine Kernen Limburg en Rabobank Limburg.

Vrijwilligers

Het platform biedt ook een koppeling naar de nieuwe ontmoetingsplek voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Limburg: #WijZijnVrijwilligers. Wie iets voor een ander wil doen kan hier online een activiteit of project vinden. Tot slot zijn op het platform de vertrouwde elementen van De Vereniging Limburg te vinden zoals de Parelkaart met lokale initiatieven en Kiek Limburg, de zoekmachine met de slogan: ‘Zoek het op Kiek, vind het in Limburg. Plaats het op Kiek en iedereen kan het vinden’.

Lees ook: Platform WijZijnLimburg moet verenigingsleven vitaal houden

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →