Animal Rights wil olifant Buba zo snel mogelijk van Beringe naar Frankrijk verplaatsen

Print
Animal Rights wil olifant Buba zo snel mogelijk van Beringe naar Frankrijk verplaatsen

Circusdirecteur Lutz Freiwald met olifant Buba. Afbeelding: Archief De Limburger | Bas Quaedvlieg

Beringe -

Dierenrechtenorganisaties Animal Rights en Bite Back demonstreren vrijdagmiddag op de Hofplaats in Den Haag. Ze vinden dat minister Schouten van Natuur haast moet maken om olifant Buba naar Elephant Haven in Frankrijk te verhuizen.

Buba is in het bezit van Circus Freiwald, dat door de coronacrisis is gestrand op een terrein in Beringe. Volgens Animal Rights heeft de olifant daar nauwelijks bewegingsruimte, schaduw en geen gezelschap. Het dier wordt niet meer ingezet voor circusactiviteiten aangezien vijf jaar geleden een verbod werd ingesteld op het gebruik van wilde dieren in circussen. Susan Hartland, directeur Animal Rights: “Al vijf jaar wordt Buba misbruikt als wandelend reclamebord.”

Lees ook:Problemen stapelen zich op voor circus Freiwald: weg uit Beringe en afscheid van Buba

Met de demonstratie in Den Haag willen Animal Rights en Bite Back minister Schouten oproepen om Buba met pensioen te laten gaan en zo snel mogelijk naar dierenopvang Elephant Haven in Frankrijk te laten gaan.

Lees ook:Circus Freiwald moet weg uit Peel en Maas

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →