Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Foutje bedankt? Het had Gulpener bier moeten worden, het werd de eerste Limburgse ‘balsamicoazijn’

Foutje bedankt? Het had Gulpener bier moeten worden, het werd de eerste Limburgse ‘balsamicoazijn’

Yves Geraedts (rechts) en Ki van de Ven: „Doodzonde toch om zoiets moois door de afvoer te laten lopen?” Afbeelding: Johannes Timmermans

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

Het had eigenlijk bier moeten worden. Dankzij een foutje van Moeder Natuur liep het anders. De inhoud van een foedervat van 1500 liter bij Gulpener bleek totaal verzuurd. En daarmee was Z.O.E.R., de Limburgse ‘balsamicoazijn’ van Yves Geraedts en Ki van de Ven geboren.