Besluit over doorgang Amstel Gold Race laat op zich wachten

Print
Besluit over doorgang Amstel Gold Race laat op zich wachten

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Maastricht / Itteren / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Een definitief besluit over het al dan niet doorgaan van de Amstel Gold Race laat nog even op zich wachten. De organisatie van de wielerklassieker is nog altijd in overleg met de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en diverse gemeenten en denkt pas volgende week uitsluitsel te krijgen.

De Amstel Gold Race zou dit jaar aanvankelijk verreden worden op zondag 19 april, maar werd vanwege het coronavirus uitgesteld naar zaterdag 10 oktober.

Complex

Koersdirecteur Leo van Vliet zei onlangs deze vrijdag een besluit te verwachten over doorgang van de wedstrijd. Navraag bij organisator Roy Packbier leert echter dat er nog geen knoop is doorgehakt. „Door de huidige situatie met covid-19 is de besluitvorming rondom de vergunningsverlening complexer dan voorheen”, laat hij weten. „De organisatie is hierover nog steeds in goed overleg met de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en de betrokken gemeenten. Een definitief besluit over de Amstel Gold Race volgt naar verwachting volgende week.”

Geen toeschouwers

Het draaiboek van de Amstel Gold Race ziet er vanwege alle coronamaatregelen anders uit dan normaal. Zo is niet alleen de datum gewijzigd, maar zijn er bijvoorbeeld ook geen toeschouwers welkom langs het parcours. Daarnaast is de start verhuisd van het centrum van Maastricht naar een ‘coronaproof’ ingerichte zone in de buurt van MVV-stadion De Geusselt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →