Roda JC is Falkenburg na beroep maar twee duels kwijt

Print
Roda JC is Falkenburg na beroep maar twee duels kwijt

De overtreding waar Falkenburg rood voor kreeg. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC hoeft Erik Falkenburg minder lang te missen. De schorsing voor de middenvelder is teruggeschroefd van drie duels naar twee wedstrijden schorsing. Het ene duel voorwaardelijk dat daarbij kwam, blijft wel staan.

Falkenburg kreeg vorige week vrijdag een directe rode kaart na wat door de scheidsrechter werd gezien als een opzettelijke elleboogstoot.

Beroep

De KNVB legde Falkenburg voor die overtreding een schorsing van drie wedstrijden plus één duel voorwaardelijk op. Roda JC ging daartegen in beroep en moest donderdagavond tekst en uitleg geven op het bondsbureau in Zeist. Met resultaat: de schorsing is nu omgezet naar twee duels plus één voorwaardelijk. Erik Falkenburg mist nu de wedstrijden tegen FC Eindhoven (dinsdag 29 september) en FC Volendam (zondag 4 oktober). Roda zegt nog niet te weten of de club ook tegen de nieuwe uitspraak in beroep gaat.

Trainer Jurgen Streppel, die na de rode kaart zijn beklag deed en daarvoor twee keer geel ontving, blijft wel gewoon voor één duel geschorst.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot. Video: De Limburger