Bottas en Hamilton op eenzame hoogte in Russische middag, zevende tijd Verstappen

Print
Bottas en Hamilton op eenzame hoogte in Russische middag, zevende tijd Verstappen

Afbeelding: AFP

Max Verstappen heeft met zijn nieuwe krachtbron nog niet kunnen imponeren in Rusland. Hij ging weliswaar een halve seconde sneller rond dan in de ochtend, maar met 1.35,048 bleef de Nederlander vanmiddag steken op de zevende plaats. Valtteri Bottas (1.33,519) en Lewis Hamilton staken er met kop en schouders bovenuit.

De tijden gingen in de middag een stuk omlaag op het zonnige Sochi Autodrom. Enkele dingen die wel hetzelfde bleven waren de remfouten, gemiste bochten en spins. Ook Verstappen ontkwam daar halverwege de sessie niet aan. Na een eerdere misser draaide hij ditmaal een keer in de rondte, zonder grote en blijvende schade. Ook zijn concurrenten bleven klappers zoals die van Carlos Sainz en Nicholas Latifi eerder op de dag bespaard.

Lees ook: Max Verstappen moet geduld hebben, er is nog genoeg tijd om records na te jagen

Wat betreft rondetijden stonden de Mercedessen in VT2 op eenzame hoogte. Alleen teamgenoot Hamilton kon na de switch naar softs binnen de seconde blijven van Bottas’ 1.33,519. Die tijd had nog een stuk scherper kunnen zijn, ware het niet dat de Fin zoals wel vaker flink wijd ging in de laatste bocht. Opvallend was bovendien het feit dat op de plekken 3, 4 en 5 drie Renault-motoren stonden. Na Daniel Ricciardo, Carlos Sainz en Lando Norris volgde ook Sergio Pérez nog voor Verstappen (1.35,048).