Werkgevers: haal alles uit de kast om een tweede lockdown te voorkomen

Print
Werkgevers: haal alles uit de kast om een tweede lockdown te voorkomen

Lege straten tijdens de eerste lockdown. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

„Trek alles uit de kast om een tweede golf en lockdown te voorkomen!” Die oproep doen VNO-NWC en MKB-Nederland zaterdag in een brief aan alle leden en branches in Nederland.

Ze doen een klemmend beroep op iedereen om er „met elkaar alles aan te doen om de gedragsregels wérkelijk in acht te nemen en elkaar daar ook op aan te spreken”.

De ondernemersorganisaties zijn verontrust over het oplopende aantal Covid-19-besmettingen.

„Als dit zo doorgaat, raakt de zorg opnieuw overbelast en zal het kabinet niet anders kunnen dan nieuwe maatregelen nemen. Al dit weekend wordt daar over gesproken. Een tweede lockdown dreigt, met alle draconische gevolgen voor ondernemers, werknemers en de economie van dien. Als ons gedrag niet verandert, wordt het ongelofelijk lastig om dat te voorkomen”, aldus de twee organisaties in de brief.

Lees ook: Massale samenkomsten in coronatijd: wat doe je met mensen die niet willen luisteren?

Omdat de werkgeversorganisaties de indruk hebben dat de aandacht verslapt als het gaat om de regels, roepen zij iedereen op de protocollen strikt na te leven. Tegen de achterban luidt het: zorg dat werknemers met klachten echt thuis blijven, waar maar enigszins mogelijk wordt thuisgewerkt, zorg dat werknemer, klanten en bezoekers 1,5 meter afstand houden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →