Minister waarschuwt: laatste kans dit weekend voor voetbalfans in stadion

Print
Minister waarschuwt: laatste kans dit weekend voor voetbalfans in stadion

Supporters van Willem II kijken naar de wedstrijd tegen Glasgow Rangers in Tilburg. Afbeelding: Toby de Kort

Het kabinet overweegt voetbalsupporters te weren uit stadions als ze dit weekend de coronaregels weer massaal aan hun laars lappen.

Afgelopen week ging het meermaals mis, nadat supporters van onder meer Feyenoord en Willem II de coronaregels schonden. ,,We moeten met z’n allen verantwoordelijkheid nemen om het virus de kop in te drukken”, zegt sportminister Tamara van Ark. ,,Dit soort onverantwoorde taferelen hoort daar zeker niet bij.”

Lees ook: Minister Tamara van Ark begrijpt heel goed dat mensen corona zat zijn

Van Ark: ,,Als je je cluppie graag live wil blijven zien, hou je dan aan de regels.” Of kijk de wedstrijd thuis op televisie, suggereert de minister, als je je niet kunt inhouden. Mochten de afspraken weer worden geschonden, dan wordt het volgens de bewindsvrouw ‘een ander verhaal’. ,,Dat er bijvoorbeeld gespeeld wordt zonder publiek.”

Zondag om 12.15 uur staat de competitiewedstrijd Feyenoord - ADO Den Haag op het programma, meestal een rumoerig duel. Een goede lakmoesproef. ,,Dat lijkt me een fantastische gelegenheid om te laten zien dat het wél kan”, zegt Van Ark.