Marlies (72) uit Baarlo krijgt na ruim drie decennia vrijwilligerswerk een koninklijke onderscheiding

Print
Marlies (72) uit Baarlo krijgt na ruim drie decennia vrijwilligerswerk een koninklijke onderscheiding
Baarlo -

Al 33 jaar doet ze vrijwilligerswerk. De 72-jarige Marlies van Soest-Bogie uit Baarlo kreeg er zaterdag, in het zorgcentrum waar ze actief is, een lintje voor.

Van Soest ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Wilma Delissen en is daarmee Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Die onderscheiding is voor mensen die ‘een bijzondere verdienste voor de samenleving’ hebben geleverd.

Bibliotheek

Van Soest-Bogie heeft een lang cv aan vrijwilligerswerk, dat teruggaat tot 1987. In dat jaar begon ze in de bibliotheek Maas en Peel in Baarlo én bij het Koninklijk Gemengd Koor Orpheus, waar ze 33 jaar actief is. Enkele jaren later, in 1996, startte ze bij Stichting Boeken Steunen Mensen. En tien jaar daarna ook als vrijwilliger bij zorgcentrum Ter Borcht.

Sinds 1997 helpt de 72-jarige vrijwilliger mee op de jaarlijkse kampweek van de Stichting Hartenraad voor mensen met een verstandelijke beperking en hartafwijking.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen