Actuele cijfers: 2713 coronabesmettingen en 38 sterfgevallen gemeld

Print
Actuele cijfers: 2713 coronabesmettingen en 38 sterfgevallen gemeld

Afbeelding: Getty Images

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2713. Tussen vrijdagochtend en zaterdag zijn die positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het is iets minder dan op vrijdag, toen het aantal gevallen met 2777 meldingen toenam. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 17.000 mensen positief getest op het coronavirus.

Lees ook: Massale samenkomsten in coronatijd: wat doe je met mensen die niet willen luisteren?

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 38. Dat is het hoogste aantal meldingen sinds 15 mei. Daaronder waren 21 sterfgevallen in IJsselland (Zwolle en omstreken). Zeven patiënten overleden in Kampen, drie in Raalte en drie in Deventer.

‘Administratieve inhaalslag’

Volgens GGD IJsselland gaat het om een „administratieve inhaalslag”, waarbij wordt gekeken hoeveel inwoners van de regio sinds maart mogelijk zijn overleden aan corona. De GGD inventariseerde hoeveel overledenen positief zijn getest op corona, zonder dat vaststaat dat dit ook echt de doodsoorzaak was. „Voor zover bij ons bekend is er de afgelopen week slechts één persoon in de regio overleden aan corona”, zegt GGD IJsselland.

Het aantal geregistreerde ziekenhuisopnames steeg zaterdag met 29. Op vrijdag meldde het RIVM 36 ziekenhuisopnames en 16 sterfgevallen. Die gegevens komen soms met wat vertraging binnen.

De gemeente Amsterdam telde 335 nieuwe besmettingen, in Den Haag werden 197 positieve tests geregistreerd en in Rotterdam kregen 164 inwoners te horen dat ze besmet zijn geraakt. in de regio Hollands Midden, waar onder meer Leiden en Gouda onder vallen, steeg het aantal besmettingen met 256.