Fortuna knokt zich vanuit geslagen positie terug en stunt tegen AZ

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna heeft na een waar voetbalgevecht een punt gepakt tegen AZ. Een heuse stormloop op het AZ-doel leverde ver in de blessuretijd nog de 3-3 op.

Fortuna gunde AZ vanaf het begin het balbezit, maar kwam eigenlijk nauwelijks in de problemen. Aan de andere kant was het wel meteen raak. Mats Seuntjens vond Zian Flemming op de rand van de zestien, zijn schot in de bovenhoek liet doelman Bizot volkomen kansloos. Fortuna had de boel ook daarna aardig onder controle totdat de bal met een gelukje voor de voeten van Dani de Wit belandde. Zijn stiftje was Koselev te machtig.

AZ werd daarna sterker, kreeg ook kansen maar toch dacht Semedo op slag van rust de 2-1 te maken. Scheidsrechter Kuipers floot echter voor een overtreding die Polter vlak daarvoor gemaakt zou hebben.

Hartstochtelijk

Kort na rust maakte AZ vervolgens wel de tweede. Seuntjens verspeelde de bal klungelig op eigen helft. Koselev leek nog redding te kunnen brengen, maar moest de bal na een botsing met een medespeler toch loslaten waarna Koopmeiners de 1-2 maakte.

Fortuna ging daarna hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Semedo was er dichtbij, Flemming zelfs twee keer. De laatste keer na een werkelijk oogstrelende aanval. De 2-2 bleef echter uit en vervolgens viel hij als zo vaak aan de overkant. Ninaj gleed uit waarna De Wit en Boadu samen Koselev uitspeelden.

Zelfs na die uppercut gaf Fortuna niet op. Sterker nog, Hansson schoof beheerst binnen waardoor Fortuna nog op 3-2 kwam. De Sittardenaren gingen daarna met man en macht op zoek naar de 3-3. Die viel ver in de blessuretijd alsnog via Flemming.

Kijk hier naar de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot. Video: De Limburger