Strafschop en rode kaarten nekken VVV in Heerenveen

Print

Afbeelding: Pro Shots -Andy Zuidema

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV heeft in Friesland bij SC Heerenveen ondanks een sterk eerste half uur niet kunnen stunten: 1-0. Een strafschop na een half uur en rood voor Tobias Pachonik en Simon Janssen hielpen de Friezen aan de zege.

De Venlonaren waren een half uur lang de baas in het Abe Lenstra Stadion. VVV speelde fris, met lef en aanvallend. De 7000 Friezen op de tribune leken met stomheid geslagen. Totdat Danny Post na een half uur in de ogen van scheidsrechter Kevin Blom in de fout ging tegen Oliver Batista Meier: strafschop.

Joey Veerman benutte het buitenkansje in de 32ste minuut, maar over de beslissing van Blom en VAR Rob Dieperink werd ook in de rust nog volop nagepraat. De actie van Post leek net buiten het strafschopgebied plaats te vinden. De aanvoerder speelde bovendien de bal. Na de 1-0 was VVV kort van slag, maar Heerenveen profiteerde niet.

Rood

De aangeslagen Post keerde na de pauze niet terug. In zijn plaats kwam Simon Janssen. En opnieuw startte VVV met bravoure. Georgios Giakoumakis - in de eerste helft al gevaarlijk met een omhaal - kopte op doel en Josua John schoot in de handen van Erwin Mulder. Opnieuw leek VVV het duel te controleren, totdat Tobias Pachonik in de 63ste minuut over de schreef ging tegen Joey Veerman, die kermend neer ging. Blom trok meteen rood.

Daarna was het pompen of verzuipen voor VVV, dat verdediger Stan van Dijck voor Guus Hupperts bracht en Jafar Arias voor Josua John. De Venlonaren bleven vooruit voetballen, maar het was Heerenveen dat de kansen kreeg via Mitchell van Bergen (redding Kirschbaum) en Henk Veerman (over).

Genadeklap

In de 80ste minuut kwam de definitieve genadeklap voor VVV toen invaller Simon Janssen rood kreeg voor een overtreding op - opnieuw - Joey Veerman. De Friese spelmaker moest geblesseerd het veld verlaten. Thorsten Kirschbaum kreeg daarna handenvol werk, maar het was VVV dat in de 90ste minuut nog een enorme kans kreeg. Giakoumakis kopte net over uit een vrije trap van Vito van Crooij. Tekenend voor het duel: VVV bleef in extra tijd jagen op de gelijkmaker, terwijl Heerenveen de bal in de ploeg probeerde te houden.

Kijk hier naar de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot. Video: De Limburger