Limburgse dubbelslag bij Ironman

Youri Keulen © Orange Media

De Ironman in Maastricht heeft zondag een Limburgse dubbelslag opgeleverd. Youri Keulen uit Spaubeek won de wedstrijd over de olympische afstand bij de mannen, terwijl Maya Kingma uit Maastricht de beste was bij de vrouwen.

Door Tom van der Wilten

Keulen begon met een achterstand van een dikke minuut aan het afsluitende looponderdeel. De ontketende atleet uit Spaubeek raapte iedereen op en drie kilometer voor de finish was ook zijn laatste concurrent gezien. Met de handen voor het gezicht van ongeloof kwam hij over de finish.

Zijn collega uit het nationale team, Maya Kingma, had het een stuk makkelijker. De wereldtopper uit Maastricht had al na het zwemmen zo’n voorsprong dat ze het zich kon veroorloven om tijdens het fietsen en lopen te consolideren. Sarissa de Vries maakte het feest compleet door als tweede te eindigen.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal