Feyenoord klopt ADO na duel vol VAR-discussie en wondergoal Senesi

Print
Feyenoord klopt ADO na duel vol VAR-discussie en wondergoal Senesi

Justin Bijlow keert de poging van Jonas Arweiler. Afbeelding: ANP

Feyenoord heeft ADO Den Haag zondag verslagen in een duel dat meer dan voldoende gespreksstof opleverde. Het werd 4-2 voor de ploeg van de jarige Dick Advocaat.

Advocaat beende halverwege het duel van Feyenoord tegen ADO Den Haag geïrriteerd naar het kleedlokaal. De Hagenaar vierde zijn 73ste verjaardag in de Kuip, maar zijn ploeg trakteerde hem bepaald niet op een galavoorstelling tegen ADO. Los van het vraagstuk waar op het veld Feyenoord nou precies druk moeten zetten op de tegenstander, bleek de bal van A naar B spelen al een enorm probleem.

De inschattingsfout van Lutsharel Geertruida maakte het Feyenoord ook al snel moeilijker dan verwacht. De verdediger miste de steekbal van de lekker spelende Kees de Boer volledig en spits Jonas Arweiler rondde bekwaam af. Geertruida zelf maakte zijn fout goed door een corner van Berghuis binnen te koppen: 1-1.

Toch kon het Advocaat allemaal niet bekoren. De Hagenaar had voor het duel al Mark Diemers en Nicolai Jørgensen geblesseerd af zien haken. De Deen was de laatste weken niet op dreef en de roep om Robert Bozeník een kans te gunnen nam toe in de Kuip. De Slowaak greep zijn kans echter niet.

In de tweede helft gebeurde er van alles. Advocaat had Bryan Linssen en Orkun Kökcü naar de kant gehaald en Luciano Narsingh en João Teixeira in de ploeg gebracht. Feyenoord kwam op 2–1 door een wonderschone treffer van Marcos Senesi. De Argentijn koos voor een omhaal en zag zijn poging achter keeper Luuk Koopmans in de bovenhoek eindigen.

Maar dat betekende nog niet de nekslag voor ADO Den Haag. Arbiter Dennis Higler bestrafte een overtreding van Justin Bijlow tegen Arweiler met een strafschop. Bijlow stopte de inzet van de spits, maar toen het spel alweer helemaal aan de andere kant van het veld was gaf VAR Kevin Blom vanuit Zeist dat de penalty overgenomen diende te worden. Bijlow was te vroeg van zijn lijn gekomen. Shaquille Pinas ontfermde zich dit keer over het klusje en schoot knap raak: 2-2.

Maar vrijwel direct sloeg Feyenoord weer toe. Luciano Narsingh schoof de bal langs Koopmans in de hoek. Met nog twintig minuten op de klok was er echter nog altijd een gevoel bij de Rotterdammers dat de buit nog altijd niet binnen was.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee