Bibliotheek Schinveld hijst de vlag voor Global Goals

Print
Bibliotheek Schinveld hijst de vlag voor Global Goals

De Global Goals vlag wordt gehesen bij Bibliotheek Schinveld. Afbeelding: Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken

Schinnen / Schinveld -

Bij de Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken, locatie Schinveld is op 25 september de Global Goals vlag gehesen. Gemeente Beekdaelen is een Global Goals gemeente. De bibliotheek wil ook een rol spelen in het maatschappelijk debat en de realisatie van de doelen.

Inmiddels werken met de gemeente Beekdaelen bijna honderd Nederlandse gemeenten dagelijks aan het realiseren van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen, die op 25 september 2015 unaniem zijn vastgesteld door alle lidstaten van de VN.

Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken wil samen met andere organisaties en burgers lezingen organiseren en de discussie aangaan over onderwerpen als: betaalbare en duurzame energie, duurzame steden en gemeenschappen en verantwoorde consumptie en productie. Tevens wil de bibliotheek workshops organiseren rondom het doel ‘goede gezondheid en welzijn’. Als start van hun medewerking is bij Bibliotheek Schinveld de Global Goals vlag gehesen op de Global Goals Vlaggendag, afgelopen 25 september.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen