‘Wederopbouw’: nieuw themaboek van Heemkundevereniging Landgraaf verschenen

Print
‘Wederopbouw’: nieuw themaboek van Heemkundevereniging Landgraaf verschenen

De cover van ‘Wederopbouw’. Afbeelding: Heemkundevereniging Landgraaf

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

‘Wederopbouw’, het nieuwe themaboek van Heemkundevereniging Landgraaf in de reeks van ‘Kijk op Landgraaf’ is op 26 september verschenen.

De 16e editie van de reeks telt 208 pagina’s, inclusief veel illustraties en afbeeldingen. Gezien de lange periode (1945-1970) die in het boek behandeld wordt, komt niet alles uit die periode voor in het boek. ‘De redactie, bestaande uit Jo Schiffelers, Jo Odekerken, Harrie Mulders, Jo Kobben, Willy Goertz en Kees Hessels heeft er echter alles aan gedaan om een interessant boek samen te stellen’, stelt de vereniging.

Tweede Wereldoorlog

25 jaar van ‘wederopbouw’, na de verschrikkingen en ontberingen van de Tweede Wereldoorlog worden beschreven. In het boek wordt de moeizame start direct na de bevrijding beschreven. Ook wordt in het boek gekeken naar hoe het ging bij onze oosterburen, waar ook de wederopbouw op gang kwam. Daarnaast wordt beschreven hoe we van steenkool naar gas gaan en hoe er niet alleen een naoorlogse woningbouw ontstond, maar ook hoe de inrichting van huizen veranderde.

Verkooppunten

Wederopbouw kost voor 17,50 euro en is te koop bij de heemkundevereniging in het MFC An de Voeegelsjtang in Nieuwenhagen, bij Kantoorboekhandel Funcken in Schaesberg, bij Bruna in Op de Kamp, bij Kapsalon Smeets in Ubach over Worms en bij Leeskunt in Kerkrade. Leden van de heemkundevereniging betalen 5 euro minder, mits ze het boek in het MFC komen halen. Het MFC An de Voeegelsjtang is overigens voor de verkoop van het boek enkel bereikbaar op zaterdagen van 11.00 tot 12.30 uur.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen