Maand van de Geschiedenis in Bibliotheek Kerkrade

Print
Maand van de Geschiedenis in Bibliotheek Kerkrade

Afbeelding: ING image

Kerkrade / Eygelshoven -

Oktober is de maand van de Geschiedenis. In Bibliotheek Kerkrade vindt die maand een speciaal programma plaats rondom oost-west, het thema van 2020.

Zo staat op 6 oktober van 14.00 tot 16.00 uur een lezing van Doris Schillings op het programma. Schillings focus ligt in deze lezing niet op het kolonialisme of de bloedige conflicten uit het verleden, maar juist bij de fascinatie voor het vreemde die als een rode draad door de cultuurgeschiedenis loopt.

Op 23 oktober vindt van 14.00 tot 16.00 uur een muzieklezing plaats door Pierre Rietrae. De lezing heet ‘klassieke muziek in de 20e eeuw: een genot voor het oor, gedurfde klanken en nieuwe ritmische structuren’. Het is een lezing over de wereldtentoonstelling in Parijs en de invloeden van Afrika en Amerika toentertijd op muziek.

Op 27 oktober geeft Elly Smit een lezing over Via Belgica, van 14.00 tot 15.30 uur. De Via Belgica was lange tijd de belangrijkste Romeinse weg in de Lage Landen. Wat heeft deze weg toen betekend voor onze regio en wat is de impact tegenwoordig nog op onze badgewoontes, eetcultuur en handel?

Alle lezingen vinden plaats in de HuB.Bibliotheek in Kerkrade. Voor leden van de bieb zijn de lezingen gratis bij te wonen, niet-leden betalen 2,50 euro per lezing. Vooraf aanmelden is gewenst: info@bibliotheekkerkrade.nl of 045-7630520.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen