Geen publiek meer in betaald voetbal, ook amateurwedstrijden onzeker

Print
Geen publiek meer in betaald voetbal, ook amateurwedstrijden onzeker

Lege tribunes in het Fortuna-stadion. Afbeelding: ANP

Hoewel de supporters in de voetbalstadions zich afgelopen weekeinde keurig aan de coronaregels leken te houden, zijn ze voorlopig niet meer welkom. Het kabinet maakt maandagavond bekend dat er geen publiek meer is toegestaan, zo melden ingewijden.

De maatregelen worden in elk geval voor enkele weken van kracht en daarna geëvalueerd. Of er ook bij amateurvoetbalwedstrijden en andere sporten geen publiek meer mag komen, is nog niet duidelijk.

De KNVB heeft een video-call ingelast met alle clubs uit het betaalde voetbal. Die is maandagmiddag om 17.00 uur. Clubs uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie worden dan op de hoogte gesteld van de maatregelen die de overheid gaat nemen om de tweede golf van het corona-virus in te dammen. Die maatregelen, die dinsdag om 18.00 uur ingaan, hebben verstrekkende gevolgen voor het voetbal. Wedstrijden moeten tot nader order zonder publiek worden afgewerkt.

Het kabinet komt met een groot aantal nieuwe maatregelen. Bij de veiligheidsregio’s bestaan plannen om sportkantines in het weekend vanaf 16.00 uur te sluiten.

Lees ook: Nieuwe coronamaatregelen: Horeca sluit om 22.00 uur, profvoetbal zonder publiek

Kantines

Clubs uit het amateurvoetbal zien het somber in als die maatregel wordt doorgevoerd. De inkomsten van de verenigingen zijn al sterk verminderd door de coronabeperkingen, maar lopen verder terug als de plannen doorgaan.

Maandagavond om 19:00 uur houden premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie om de maatregelen toe te lichten. Ze staan onder druk om vooral meer landelijke maatregelen te treffen en minder verschillende per regio.

Luister hier naar de nieuwste Voetbalpodcast van De Limburger: