RIVM meldt 2914 coronabesmettingen en 6 sterfgevallen

Print
RIVM meldt 2914 coronabesmettingen en 6 sterfgevallen

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus is tussen zondagochtend en maandagochtend met 2914 toegenomen, voor zover bekend. Dat zijn er minder dan in de 24 uur tot zondagochtend, toen er 2995 gevallen werden gemeld.

Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In de afgelopen zeven dagen zijn zo’n 18.500 mensen positief getest op het virus.

Lees ook: Verscherpte maatregelen komen te laat: ‘Ziekenhuizen moeten reguliere zorg afschalen’

Het RIVM registreerde de afgelopen 24 uur zes sterfgevallen. Bij het instituut zijn nu 6380 mensen bekend die zijn overleden aan Covid-19. Het aantal mensen dat met het virus is opgenomen in het ziekenhuis, nam met 38 toe. Dat is er een meer dan zondagochtend bekend werd gemaakt en het hoogste aantal opnames sinds half mei. Dat wil niet zeggen dat die mensen in het afgelopen etmaal zijn overleden of opgenomen, omdat zulke gegevens soms wat later worden verwerkt.

Randstad

In de regio Rotterdam-Rijnmond nam het aantal geregistreerde besmettingen het meest toe, met 432. Daarvan werden 272 gevallen in Rotterdam vastgesteld. In de regio Haaglanden nam het aantal geregistreerde besmettingen met 357 toe en in Amsterdam-Amstelland met 284. In de provincie Utrecht werden 240 mensen positief getest. Dat is de grootste toename sinds het begin van de pandemie.

Live kaart: Bekijk hier het aantal besmettingen van het coronavirus in Limburg en de wereld

Bij elkaar opgeteld zijn sinds de uitbraak in maart 114.540 mensen positief getest op het virus en 12.664 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.