Video: Daders gewapende overval op scooterzaak in beeld bij politie

Print

Daders gewapende overval op scooterzaak in beeld bij politie. Video: YouTube / Politie Limburg

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

De twee mannen die deze zomer in Meerssen een gewapende overval hebben gepleegd op een scooterzaak zijn in beeld bij de politie. Op social media is een video van de daders geplaatst. Het duo is op camera vastgelegd, maar nog steeds voortvluchtig.

De overval op de zaak aan Tussen de Bruggen vond plaats op dinsdag 25 augustus rond vijf uur in de middag. Een man drong met een vuurwapen de scooterzaak binnen, terwijl zijn handlanger tweehonderd meter verderop in de Holstraat op hem stond te wachten. Op het moment dat de overvaller de zaak binnenkwam heeft een aanwezige medewerker zich in de werkplaats in veiligheid gebracht.

Opvallende helm

De dader verliet vervolgens zonder buit de zaak. Hij droeg een opvallende zwartgrijze helm met aan de rechter zijkant een rood vlak met een wit figuur. Op de linkerzijde van de helm waren grijs met blauwpaarse vlammen te zien. De man is ongeveer 1.70 meter lang.

De daders reden op een rode scooter met een grote aluminium uitlaat zonder kentekenplaat. De politie hoopt dat de twee mannen op de vrijgegeven camerabeelden worden herkend. Het duo is met de scooter gevlucht via de Klinkenberg, Holstraat, Eburonenstraat, Kuilenstraat en zijn toen vermoedelijk weer de Klinkenberg richting Maastricht opgereden.

Lees ook: Video: Politieauto betrokken bij ongeluk tijdens achtervolging op gewapende overvaller

Aanrijding met politieauto

De politie zette na de overval meteen de achtervolging in op de daders, maar moest de zoekactie snel staken toen het op het viaduct over de A79 tussen Meerssen en Amby misging. Op de kruising Nieuwe Limmelderweg – Ambyerstraat-Noord kwam de politieauto in aanrijding met twee personenauto’s. De aanrijding zorgde vooral voor materiële schade. Er vielen geen gewonden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen