Sittard-Geleen leent geen geld aan Enexis vanwege krappe financiële positie, Beek ruikt daardoor kansen

Print
Sittard-Geleen leent geen geld aan Enexis vanwege krappe financiële positie, Beek ruikt daardoor kansen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout -

De gemeente Sittard-Geleen begint niet aan het verstrekken van een geldlening aan energienetbeheerder Enexis. Reden is de nog altijd krappe financiële positie van Sittard-Geleen zelf.

Enexis biedt aandeelhouders (hoofdzakelijk provincies en gemeenten) de mogelijkheid geld te lenen aan de netbeheerder. Het bedrijf hoopt zo in totaal 500 miljoen euro op te halen om het energienetwerk aan te passen op de komst van steeds meer duurzame bronnen (zoals zonnepanelen en windmolens).

De lening kan onder voorwaarden in de toekomst worden omgezet in aandelen. Veel gemeenten zien hierin een goede belegging. De gemeente Beek werpt zich nu op om extra geld uit te lenen aan Enexis door het deel van Sittard-Geleen geheel of gedeeltelijk over te nemen. Om welk bedrag het dan gaat is nog niet bekend.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen