Avond- en nachtklok op tafel als volgende stap coronacrisis

Print
Avond- en nachtklok op tafel als volgende stap coronacrisis

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Afbeelding: ANP

Het kabinet sluit niet uit dat er een avond- en nachtklok wordt ingesteld, als het oplopende aantal coronabesmettingen met de nieuwe maatregelen niet genoeg wordt teruggedrongen. Dat schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer.

De maatregelen die premier Mark Rutte en De Jonge maandag aankondigden, komen grotendeels overeen met het advies van het Outbreak Management Team (OMT). De experts uit die groep adviseerden echter ook nog enkele maatregelen, die vooralsnog niet worden doorgevoerd. Een avond- en nachtklok is er één van. Een andere is sluiting van de douche- en kleedgelegenheden bij sportfaciliteiten.

Lees ook: ‘Kabinet moét wel - maar als dit zo doorgaat, maken we economie kapot’

Het kabinet houdt deze ‘achter de hand om eventueel in een latere fase zo nodig toe te passen’, schrijft De Jonge.

Eigen gedrag

‘We zitten onmiskenbaar in een tweede golf. De maatregelen die nu worden getroffen zullen in ieder geval drie weken gelden’, sluit De Jonge zijn brief af. ‘Welke maatregelen de komende tijd nog moeten worden genomen, hangt in sterke mate af van wat het effect is van de genomen maatregelen en van ons eigen gedrag. Hoe beter wij de basisregels naleven, hoe minder ingrijpende maatregelen we verder nog moeten treffen.’

Lees ook: Ook in Limburg moet de horeca om 22.00 uur sluiten: ‘Dit wordt de doodsteek’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →