Opvallende versprekingen Brech tijdens strafzaak Nicky Verstappen

Print

Jos Brech verspreekt zich. Video: De Limburger

Brunssum -

Jos Brech, de man die verdacht wordt van het ontvoeren, misbruiken en doden van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998, deed tijdens de tweede zittingsdag van zijn zaak een opvallende verspreking.

Dat gebeurde in een deel van de zaak waarin hij werd bevraagd over het niet meewerken aan het grote DNA-verwantschapsonderzoek in 2017. Hij antwoordde besloten te hebben ‘niets met de zaak te maken te willen hebben’. Daaraan voegde hij toe: „nadat ik de jongen gevonden had op de Heikop in 1998”.

Heikop

Brech verklaarde maandag nog tijdens de eerste zittingsdag dat hij het lichaam van Nicky op 11 augustus gevonden had bij een sparrenbos op ruim een kilometer afstand van de plek waar Nicky kampeerde: de Heikop.

Het Openbaar Ministerie ontging de verspreking in eerste instantie, maar wilde na een korte pauze toch opheldering van Brech. Hij zei niet meer precies te weten wat hij kort daarvoor had gezegd. „Ik was op de heide, dus...”

Beluister hier de zesdelige podcastserie ‘Het verhaal van Nicky Verstappen’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →