RIVM: Medio oktober zo’n 2250 coronapatiënten in ziekenhuis

Print
RIVM: Medio oktober zo’n 2250 coronapatiënten in ziekenhuis

Afbeelding: ANP

Halverwege oktober zullen er 2250 patiënten met corona in de ziekenhuizen liggen, inclusief het aantal mensen op de intensive care. Dat blijkt uit een presentatie van RIVM-directeur Jaap van Dissel. Nu zijn dat er 660.

Op de intensive cares alleen verwacht Van Dissel over een week of twee 400 patiënten, nu zijn dat er 142. Vorige week is het landelijke spreiden van patiënten hervat.

Lees ook: ‘Kabinet moét wel - maar als dit zo doorgaat, maken we economie kapot’

Op deze manier probeert het kabinet te zorgen dat de stijgende aantallen niet de gebruikelijke zorg in de weg gaan zitten. In sommige steden (Leiden, Amsterdam) is dat al het geval.

De tweede golf ontwikkelt zich minder progressief, al verdubbelt de capaciteitsbehoefte in ziekenhuizen nu wekelijks, vult Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg vanmiddag aan in zijn presentatie voor de Tweede Kamer.

Momenteel werkt elke regio naar grootte bij aan uitbreiding van de ic-capaciteit. Het is de bedoeling dat daar structureel 1.350 bedden beschikbaar zijn en zelfs 1.700 op tijdelijke basis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →