Peter R. de Vries: ‘Beladen voor ouders om naar onderbroek van Nicky te kijken’

Print
Peter R. de Vries: ‘Beladen voor ouders om naar onderbroek van Nicky te kijken’

Afbeelding: ANP

Brunssum / Heibloem / Heerlen / Hoensbroek -

Peter R. De Vries, de woordvoerder van de familie Verstappen, heeft dinsdagmiddag in de pauze van de tweede dag van de strafzaak rond Jos Brech, gereageerd op de presentatie van het 3D-model van de onderbroek van Nicky Verstappen door het Openbaar Ministerie.

Lees ook: LIVE |Dag 2 in zaak Brech: Confrontatie met veel DNA maar Brech zwijgt weer

Hij gaf aan dat het moeilijk was voor de familie om naar de presentatie te kijken. ,,Voor de ouders was het heel beladen om naar de presentatie te kijken. Ze kijken toch naar de onderbroek van Nicky. Er worden veel intieme details gedeeld en dat was gisteren ook het geval”, zegt De Vries.

Seksueel misbruik

De Vries reageert ook nog op het vermeende seksuele misbruik van Nicky. ,,Het gaat mij en de ouders om de intentie bij het delict. Een oudere man die ongeoorloofd contact met het kind zocht. Of er sprake penetratie was, doet er niet zo toe. Het maakt het natuurlijk veel ernstiger, maar het gaat ons om de intentie.”

Lees ook: Zaak-Nicky Verstappen: twee dingen die we nog niet wisten

Pittiger

De woordvoerder van de familie is gematigd tevreden over de houding van de rechtbank. De Vries: ,,Ik merk dat de rechtbank op stoom is en meer doorvraagt. Dat mag nog iets pittiger wat mij betreft. Zoals het Openbaar Ministerie doet, met een spervuur aan vragen.”

Beluister hier de zesdelige podcastserie ‘Het verhaal van Nicky Verstappen’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →