Philipsen wint eerste etappe in BinckBank Tour na grote valpartij vlak voor finish

© Cor Vos

Jasper Philipsen heeft dinsdag de eerste etappe in de BinckBank Tour gewonnen. De 22-jarige Belg van UAE Team Emirates kwam als eerste over de streep in het Vlaamse Ardooie nadat 132 kilometer eerder was gestart in Blankenberge.

Redactie

Op 4 kilometer van de finish kwam er een valpartij die veel renners naar de grond werkte en de rest ophield om zich te bemoeien met de sprint.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Woensdag komt de BinckBank Tour naar Zeeland met een tijdrit van 11 kilometer door Vlissingen. Donderdag volgt een etappe van 165 kilometer van Philippine naar Aalter, vrijdag over 195 kilometer van Riemst naar Sittard en op zaterdag wordt afgesloten met een etappe van 185 kilometer van Ottignies naar Geraardsbergen. Op de Muur van Geraardsbergen zal geen publiek welkom zijn, zo werd eerder al bekend.

De BinckBank Tour is bezig aan haar zestiende editie, al was het tot 2016 nog de Eneco Tour. De etappes gaan altijd door Vlaanderen en het zuiden van Nederland.