Roda JC laat in naargeestig decor dure overwinning glippen

Print

Afbeelding: Thomas Bakker

Kerkrade / Eygelshoven -

In een naargeestig decor liet Roda JC dinsdagavond een dure overwinning op de valreep glippen. In de eerste competitiewedstrijd dit seizoen zonder publiek, bij FC Eindhoven, incasseerden de Kerkradenaren in de slotminuten de gelijkmaker: 3-3.

De toeschouwers die vanwege de nieuwe coronaregels thuis moesten blijven, misten een bijzonder spectaculaire openingsfase. Binnen 23 minuten vielen vijf doelpunten, met Roda JC dat aan de goede kant van de score bleef. Via treffers van Pflücke en twee keer Alberg (waarvan een uit een penalty) bogen de Kerkradenaren een vroege 1-0 achterstand (Botermans) om in een 1-3 voorsprong. De Rooij bracht Eindhoven weer terug in de wedstrijd: 2-3. Serrarens, die een onopvallend basisdebuut maakte, had Roda met een gerust hart de kleedkamer in kunnen sturen, maar miste een grote kans.

In de tweede helft had de ploeg van Jurgen Streppel, die wegens een schorsing op de tribune zat, het een stuk lastiger met de thuisploeg. Roda werd in de defensie gedrukt en moest zelf gokken op een counter. Invaller Remans miste nog een kopkans, waarna Eindhoven er nog een slotoffensief uitperste. En dat werd in minuut 89 bekroond met de 3-3 van Pozo, die Roda met een zuur gevoel terug naar Kerkrade stuurde.

Luister hier naar de nieuwste aflevering van de Voetbalpodcast van De Limburger:

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →