Nederlandse ritten in BinckBank Tour geschrapt vanwege corona

© Getty Images

De Nederlandse etappes in de BinckBank Tour gaan niet door. De koers zou woensdag in Zeeland en vrijdag in Limburg worden verreden. Die twee etappes zijn geschrapt in verband met de aangescherpte coronamaatregelen.

Redactie

Het besluit is gezamenlijk genomen door de drie burgemeesters van de gemeenten Sittard-Geleen, Terneuzen en Vlissingen. Het is volgens hen niet mogelijk om aan de aangescherpte maatregelen te voldoen die maandagavond zijn afgekondigd.

Lees ook: Doorgaan Nederlandse ritten BinckBank Tour zeer onzeker

In de nieuwe noodverordening die sinds dinsdagavond van kracht is, staat dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden en/of trainingen. Daarnaast zijn er nog andere regels waar rekening mee gehouden moet worden, zoals het maximum aantal personen dat aanwezig mag zijn als groep en de sporters en organisaties vanuit landen waarbij een code oranje of rood van kracht is.

Burgemeester Bas van den Tillaar gemeente Vlissingen: „Het was een pijnlijke, maar wel noodzakelijke beslissing om de verspreiding van het virus tegen te gaan.”

„Helaas hebben we dit moeilijke besluit moeten nemen, hoe graag we ook dit sportevenement doorgang hadden gegeven”, aldus burgemeester Hans Verheijen van gemeente Sittard-Geleen. Burgemeester Jan Lonink gemeente Terneuzen vult aan: „Het is helaas niet mogelijk om deze wielerwedstrijd nu door te laten gaan. Dat is natuurlijk ontzettend spijtig voor de sporters, organisatie en alle betrokkenen.”

Het is nog onduidelijk of de Binkbank Tour door kan gaan zonder de Nederlandse ritten.

    Meer lezen?

    Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

    Ik word digitaal abonnee