Nederlandse ritten in BinckBank Tour geschrapt vanwege corona

Print
Nederlandse ritten in BinckBank Tour geschrapt vanwege corona

Afbeelding: Getty Images

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De Nederlandse etappes in de BinckBank Tour gaan niet door. De koers zou woensdag in Zeeland en vrijdag in Limburg worden verreden. Die twee etappes zijn geschrapt in verband met de aangescherpte coronamaatregelen.

Het besluit is gezamenlijk genomen door de drie burgemeesters van de gemeenten Sittard-Geleen, Terneuzen en Vlissingen. Het is volgens hen niet mogelijk om aan de aangescherpte maatregelen te voldoen die maandagavond zijn afgekondigd.

Lees ook: Doorgaan Nederlandse ritten BinckBank Tour zeer onzeker

In de nieuwe noodverordening die sinds dinsdagavond van kracht is, staat dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden en/of trainingen. Daarnaast zijn er nog andere regels waar rekening mee gehouden moet worden, zoals het maximum aantal personen dat aanwezig mag zijn als groep en de sporters en organisaties vanuit landen waarbij een code oranje of rood van kracht is.

Burgemeester Bas van den Tillaar gemeente Vlissingen: „Het was een pijnlijke, maar wel noodzakelijke beslissing om de verspreiding van het virus tegen te gaan.”

„Helaas hebben we dit moeilijke besluit moeten nemen, hoe graag we ook dit sportevenement doorgang hadden gegeven”, aldus burgemeester Hans Verheijen van gemeente Sittard-Geleen. Burgemeester Jan Lonink gemeente Terneuzen vult aan: „Het is helaas niet mogelijk om deze wielerwedstrijd nu door te laten gaan. Dat is natuurlijk ontzettend spijtig voor de sporters, organisatie en alle betrokkenen.”

Het is nog onduidelijk of de Binkbank Tour door kan gaan zonder de Nederlandse ritten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →