Ambtenaren krijgen thuiswerkvergoeding, wordt dat de nieuwe norm?

Print
Ambtenaren krijgen thuiswerkvergoeding, wordt dat de nieuwe norm?

Afbeelding: ANP

Voor 120.000 rijksambtenaren kwam er dinsdag goed nieuws: in de nieuwe cao is vastgelegd dat ze 363 euro netto krijgen uitbetaald als compensatie voor het thuiswerken. Iedereen mag het geld uitgeven aan wat hij of zij maar wil: koffie, wc-papier of de energierekening.

Het eenmalige bedrag van 363 euro netto is gebaseerd op een berekening van het Nibud. Het instituut berekende eerder hoeveel extra kosten iemand maakt tijdens thuiswerken. ,,Dat bedrag hebben wij niet verzonnen maar betreft precies het bedrag naar rato: de 2 euro per dag van het Nibud gecorrigeerd naar de 36-urige werkweek van ambtenaren”, vertelt een woordvoerder van het CNV. Naast de thuiswerkvergoeding krijgen de ambtenaren ook een loonsverhoging van 0,7 procent. De vaste reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer wordt per 1 oktober wel stopgezet.

Voor de ambtenaren een fijne compensatie nu thuiswerken de komende weken weer de norm is, maar toch is niet iedereen enthousiast. Zo waren veel mensen op Twitter verontwaardigd omdat er in de zorg in de afgelopen maanden geen extra budget door het kabinet werd vrijgemaakt voor extra loonsverhoging: ‘Kunnen ze die #thuiswerkvergoeding voor #rijksambtenaren niet beter besteden aan mensen in de zorg?’.

Bart Schnoor, bestuurder CNV: ,,We hebben de laatste weken actie gevoerd om structurele loonsverhoging voor het zorgpersoneel te krijgen. Dat lukte niet doordat de coalitiepartijen in de Tweede Kamer steeds tegenstemden. Maar dat betekent niet dat we voor de zorgcao’s niet ons best gaan doen. Het cao-seizoen gaat nog beginnen, het komend halfjaar wordt over allerlei cao’s onderhandeld. Ook over die in de zorg.” Daarnaast geeft hij aan dat veel grote bedrijven met een thuiswerkvergoeding bezig zijn.

Andere thuiswerkvergoedingen

Ook andere sectoren werken al met een thuiswerkvergoeding. Zo heeft verzekeraar VGZ in mei al een tijdelijke thuiswerktoeslag afgesproken: maandelijks 75 euro bruto en eenmalig 150 euro voor inrichting van de thuiswerkplek. Elly Heemskerk, FNV-bestuurder callcenter, weet dat er ook in haar sector het een ander gaande is wat betreft een thuisvergoeding: ,,In deze sector zitten we nog in de schrijffase van de cao, daarna gaat hij voor goedkeuring naar het ministerie. Er is overeengekomen dat thuiswerkers die apparatuur hebben van werk, dus bijvoorbeeld een telefoon of computer, een vergoeding van 25 euro per maand krijgen. Voor thuiswerkers zonder apparatuur is dat 30 euro per maand, op basis van een fulltime baan.’’

Nu voeren callcenters elk een eigen beleid. Heemskerk: ,,Ongeveer de helft van de medewerkers krijgt een vergoeding. Dat bedrag verschilt nogal, zo krijgt de een netjes 22 euro, terwijl een ander vijftig cent per maand krijgt om voor een laptop te sparen.’’ De reiskostenvergoeding zal op thuiswerkdagen komen te vervallen, daar komt deze vergoeding voor in de plaats. Wordt er een dag op kantoor gewerkt, dan worden reiskosten wel vergoed. ,,Een heleboel medewerkers verdienen het minimumloon of net erboven. Dan zijn die acht uur verwarming en koffie allemaal extra kosten.’’

Bij onderhandelingen over de cao voor gemeentemedewerkers (180.000 mensen) wil FNV ook een thuiswerkvergoeding bespreken. Bestuurder Marieke Manschot: ,,We hebben al eerder een thuiswerkregeling willen treffen. Daar valt ook een vergoeding onder. De Vereniging Nederlandse Gemeenten verwijst ons naar lokale onderhandeltafels, terwijl gemeenten als Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Leiden zeggen landelijke afspraken af te wachten.’’ Ook in de financiële sector liggen thuiswerkregelingen bij de cao-onderhandelingen op tafel.

Juridisch

Kun je een kostenvergoeding voor thuiswerken afdwingen als dat niet wordt geregeld in de cao? Daarover zei advocaat arbeidsrecht Tom Nicolai eerder: ,,Als je bepaalde zaken echt nodig hebt, omdat je anders niet goed kunt werken, kun je een kostenvergoeding afdwingen. Alleen moet je dan een gerechtelijke procedure beginnen tegen je werkgever en dat is iets wat je waarschijnlijk niet wil. Het afdwingen van een kostenvergoeding komt daarom niet vaak voor. In de regel worden dit soort zaken onderling opgelost.’’