Gordon met dood bedreigd bij beroving in eigen huis: ‘Dacht dat ik werd vermoord’

Print
Gordon met dood bedreigd bij beroving in eigen huis: ‘Dacht dat ik werd vermoord’

SBS 6-presentator Gordon Heuckeroth (52) is zaterdagnacht naar eigen zeggen ernstig mishandeld en beroofd in zijn appartement in Amsterdam-Zuid. Hij werd vastgebonden en met de dood bedreigd, zegt hij tegen De Telegraaf. „Ik dacht dat ik zou worden vermoord.”

De twee indringers, die een mes op zijn keel zouden hebben gezet, namen zijn pinpas, creditcards en dure sieraden mee, waaronder een Rolex-horloge.

Pas nadat de indringers waren vertrokken, wist Gordon los te komen en de straat op te rennen om alarm te slaan. Daar waarschuwden beveiligers van een nabijgelegen museum de hulpdiensten, aldus de krant.

Lees ook: Zoveel staatssteun kregen Gordon, Guus Meeuwis en Ali B.

„Ik dacht dat ik zou worden vermoord’’, reageert Gordon. ,,Het leek een nachtmerrie. Ik ben geslagen, geschopt, vernederd en ze dreigden me dood te steken. Ik was ervan overtuigd dat ik zou worden vermoord. Ik probeerde rustig tegen de daders te praten, maar ze bleven maar tegen me schreeuwen.”

Camerabeelden

De Amsterdamse politie bevestigt aan deze site dat een woningoverval van afgelopen zaterdag in Amsterdam-Zuid wordt onderzocht. Volgens een woordvoerder is de politie daar ‘druk mee bezig’. Vanwege het onderzoek wil de politie verder inhoudelijk niks zeggen. De afgelopen dagen zouden onder meer beveiligingsbeelden uit de omgeving zijn bekeken en passanten zijn ondervraagd.

Gordons werkgever Talpa wil ook niet reageren terwijl het onderzoek loopt, maar wenst de presentator ‘heel veel sterkte in deze nare situatie’.

De entertainer zat sinds afgelopen week in thuisquarantaine nadat hij positief had getest op het coronavirus. Hij en zijn huis worden sinds de overval beveiligd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →