Politie pakt vijf jongeren op voor straatroven

Print
Politie pakt vijf jongeren op voor straatroven

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De politie heeft vijf jongeren opgepakt die verantwoordelijk worden gehouden voor een reeks straatroven in Roermond. Meerdere arrestaties worden niet uitgesloten.

Het gaat om vier jongens van 16 jaar uit Roermond en Herten en een 18-jarige jongen uit Horn. Ze zijn de voorbije dagen aangehouden.

Lees ook: Maastrichtenaren opgepakt voor twee gewelddadige straatroven

De jongens worden verdacht van een tiental straatroven, die sinds augustus dit jaar plaats zijn gepleegd in Roermond en de directe omgeving. De slachtoffers werden daarbij telkens door twee of meerdere verdachten benaderd. Ze moesten onder verbale bedreiging geld of kostbare goederen afstaan. Sommige slachtoffers zijn volgens de politie mishandeld. Bij enkele straatroven maakten de verdachten gebruik van een steek- of (nep)vuurwapen.

De eerste aanhoudingen vonden vorige week plaats. Twee personen uit Roermond werden opgepakt voor afpersing en chantage van jonge slachtoffers.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →