Oranje Fonds zoekt kanshebbers Appeltjes van Oranje; jaarthema: Mentale Kracht

Print
Oranje Fonds zoekt kanshebbers Appeltjes van Oranje; jaarthema: Mentale Kracht

Jaarlijks reikt Koningin Máxima de prijzen uit. Afbeelding: ANP / Archief

Maastricht / Itteren / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Het Oranje Fonds is de zoektocht gestart naar bijzondere projecten die kans maken op een Appeltje van Oranje 2021.

Dit jaar is het thema Mentale Kracht en staan de prijzen in het teken van projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, zich weer goed voelen. Projecten die aansluiten op het thema kunnen zich tot en met 1 november aanmelden via oranjefonds.nl/appeltjes.

Drie initiatieven krijgen in juni uit handen van Koningin Máxima een Appeltje van Oranje: een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Steun

Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds: “Wanneer mensen kampen met mentale problemen is het enorm waardevol als er iemand is die ze bij de samenleving betrekt. Iemand die géén professionele zorgverlener is. Waar ze steun aan hebben, die ze helpt om hindernissen te overwinnen en een stap verder te komen. Zo kunnen deze mensen voelen dat ze zichzelf mogen zijn en dat er anderen zijn die voor ze klaarstaan. We nodigen alle sociale initiatieven die dit mogelijk maken van harte uit zich aan te melden voor de Appeltjes van Oranje 2021.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →