Van teleurstelling naar hoop en weer terug: de kermis van Gennep is nu écht afgelast

Print
Van teleurstelling naar hoop en weer terug: de kermis van Gennep is nu écht afgelast

Kermis Gennep tijdens een eerdere editie. Afbeelding: Theo Peeters

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Het zag er een week geleden nog hoopvol uit, maar de kermis van Gennep wordt toch afgelast. Dat heeft alles te maken met de nieuwe coronamaatregelen van het Rijk.

De kermisexploitanten, de gemeente en de veiligheidsregio hebben de beslissing in overleg genomen, laten ze weten. De reserveringsplicht voor bezoekers maakt het niet haalbaar om de kermis te organiseren, zeggen ze.

Lees ook: Plan voor tiendaagse kermis met 75 attracties op Megaland, ondanks verscherpte maatregelen

De kermis stond gepland van 10 tot en met 18 oktober op het Europaplein en het Jan Lindersplein. Burgemeester Willibrord van Beek en exploitant Tiny Vermolen waren eerder nog hoopvol. Afgelopen weekend ging de kermis in Milsbeek, in dezelfde gemeente dus, zelfs gewoon door.

Milsbeek? Goed voor elkaar

‘Het is ontzettend jammer voor onze inwoners, maar vooral ook voor de kermisexploitanten en de horeca’, laat Van Beek in een verklaring weten.

‘Afgelopen weekend in Milsbeek, toen nog minder strenge maatregelen golden, hadden de kermisexploitanten het goed voor elkaar. Vorige week waren we nog hoopvol dat de kermis in Gennep doorgang zou vinden. Inmiddels is de situatie veranderd en moet ieder de verantwoordelijkheid nemen om verspreiding van het coronavirus terug te dringen.’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →