Zuyderland zegt vijftig operaties af door hoog ziekteverzuim personeel

Print
Zuyderland zegt vijftig operaties af door hoog ziekteverzuim personeel

Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Heerlen / Hoensbroek -

Zuyderland Medisch Centrum sluit tijdelijk twee van de negentien operatiekamers. Vijftig geplande ingrepen zijn afgezegd. Het ziekteverzuim onder het personeel is te hoog door het coronavirus, in combinatie met griep en verkoudheid.

De twee operatiekamers blijven in elk geval tot vrijdag 9 oktober dicht. Spoed- en oncologieoperaties gaan in elk geval door, zo laat het ziekenhuis op zijn website weten. Bestuursvoorzitter David Jongen zegt het tijdelijk ‘afschalen van de reguliere zorg’ te betreuren. Hij benadrukt dat het belangrijk is dat zorgmedewerkers goed inzetbaar blijven, met het oog op ontwikkelingen rond het coronavirus.

Hoog verzuim

Eerder had Zuyderland de hoop en verwachting uitgesproken dat het niet nodig zou zijn om de reguliere zorg af te schalen. Het hoge ziekteverzuim noopt het ziekenhuis met vestigingen in Sittard en Heerlen nu toch tot maatregelen. Het verzuim is flink toegenomen door corona, seizoensgriep en verkoudheidsklachten. Daardoor neemt ook de werkdruk nog meer toe, geeft Jongen aan. „We realiseren ons dat het voor patiënten echt vervelend is dat we een aantal operaties op korte termijn moeten afzeggen, maar door nu tijdelijk twee OK’s te sluiten, hopen we de impact zo klein mogelijk te houden.

Afspraak

Landelijk hebben de ziekenhuizen afgesproken ernaar te streven dat ook bij een tweede coronagolf tachtig tot honderd procent van de reguliere zorg door blijft gaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →