BinckBank Tour: geen finish in Sittard, maar individuele tijdrit in Riemst

© Getty Images

De vierde etappe van de BinckBank Tour wordt een tijdrit met start en finish in het Belgische Riemst.

Redactie

Daarmee heeft de organisatie een alternatief bekendgemaakt voor de rit die aanvankelijk van Riemst naar Sittard-Geleen zou gaan. Zo is er na het wegvallen van de tijdrit in Vlissingen van woensdag toch een individuele race tegen de klok in het etappeschema.

Lees ook: Amstel Gold Race gaat definitief niet door: ‘Deze klap komt hard aan’

In Riemst wordt vrijdag een tijdrit van 8,14 kilometer afgewerkt, met daarin de beklimming van de Slingerberg. Eerder woensdag was al bekendgemaakt dat de derde etappe van donderdag zal starten in het Belgische Aalter waar ook - zoals eerder al gepland - de finish ligt.

Koersen in Nederland onmogelijk

De start van die etappe zou zijn geweest in Philippine in Zeeuws-Vlaanderen. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen bleek dinsdagavond dat koersen in Nederland niet mogelijk is. Daardoor werd de tweede etappe in Vlissingen geschrapt.

Lees ook: Nederlandse ritten in BinckBank Tour geschrapt vanwege corona

De tijdrit in Riemst kent een mooi en golvend parcours, meldt de organisatie. De start ligt onder de brug in Kanne in de gemeente Riemst vanwaar het meteen de Slingerberg opgaat: een klim van 600 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 6 procent. Via de Muizenberg gaat het bergaf naar de finish op het Statieplein in Kanne.

‘Dankbaar’

„Net als in Aalter, waar we donderdag met een hertekende rit de BinckBank Tour kunnen vervolgen, zijn we ook in dit geval de gemeente Riemst erg dankbaar om deze oplossing mede mogelijk te maken”, zegt Gert Van Goolen van de organisatie. „Het belooft een mooie tijdrit te worden. Met de hulp van zowel Aalter als Riemst zijn we er in een halve dag tijd in geslaagd de BinckBank Tour te kunnen voortzetten.”

De vijfde en laatste etappe is zaterdag geheel op Belgisch grondgebied. De leiding is in handen van de Belg Jasper Philipsen.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal