Ook in Bijenkorf Maastricht is mondkapje nu verplicht

Print
Ook in Bijenkorf Maastricht is mondkapje nu verplicht

Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

De Bijenkorf gaat vanaf donderdag ook klanten in zijn overige warenhuizen, waaronder dat in Maastricht, verplichten een mondkapje te dragen. Eerder waren de mondkapjes alleen verplicht in de filialen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven.

Premier Mark Rutte zei woensdag tijdens een debat met de Tweede Kamer dat voor heel Nederland een dringend advies geldt om in de publieke binnenruimte een mondkapje te dragen. Maandag gold dat advies alleen nog voor de grote steden. „De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten hebben altijd onze prioriteit”, laat een woordvoerder van de Bijenkorf weten.

Bij de deur van de warenhuizen zien speciaal daarvoor aangestelde veiligheidscoördinatoren toe dat alle klanten een mondkapje dragen. Bezoekers die geen mondmasker bij zich hebben, krijgen er gratis eentje uitgereikt. Volgens de woordvoerder volgen bezoekers de maatregelen „over het algemeen goed op” en zijn medewerkers tevreden met de nieuwe maatregel.

Supermarkten

Met deze maatregel onderscheidt de Bijenkorf zich van grote Nederlandse winkelketens als Blokker, HEMA en Intertoys, die mondkapjes niet verplicht stellen. Ook de supermarktbranche laat klanten die geen mondkapje dragen komende tijd gewoon binnen. Ze vinden dat het niet aan winkeliers is om dergelijke maatregelen af te dwingen.

Lees ook: Waarom doet Nederland zo moeilijk over mondkapjes? Viroloog Osterhaus ‘snapt het echt niet’

De Bijenkorf in Amsterdam moest in augustus op last van de veiligheidsregio drie dagen de deuren sluiten omdat tien van de 1400 medewerkers besmet waren geraakt met het coronavirus. Een aantal van hen was aan het werk toen zij besmettelijk waren en iedereen die recent bij de winkel was en klachten had, kreeg het dringende advies zich te laten testen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee