Angelique Lamboo (Friture de Picardie Venlo): ‘Ik trek mijn eigen plan’

Print
Angelique Lamboo (Friture de Picardie Venlo): ‘Ik trek mijn eigen plan’

Afbeelding: © IStock

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld -

Het was geen prettige boodschap voor de horeca die premier Rutte afgelopen maandag verkondigde: alle horeca weer om 22:00 uur dicht. Maar behoren snackbars hier ook toe? Angelique Lamboo, eigenaar van Friture de Picardie, haalt met enige verbazing haar schouders op. “Ik heb mijn eigen plan getrokken.”

Haar snackbar is gevestigd op de hoek van de Venlose Parade, een druk uitgaansgebied met veel cafés. Wie een aantal glazen bier genuttigd heeft, sluit de avond of nacht meestaf af met een hartige snack. En dat zijn normaal gesproken gouden uren voor ondernemers als Lamboo.

Afhaalfunctie
Door de anderhalve meter maatregel heeft ze in haar zaak nog zestien zitplaatsen over. Buiten op het terras zijn het er ruim dertig. Door de goede zomer is daar voldoende gebruik van gemaakt. Maar de komende drie weken dus waarschijnlijk niet. Hoe gaat ze dat oppakken? “Ik sluit om elf uur. De massa gaat daarna naar huis. Dus wat heeft het voor zin om tot twee uur ’s nachts open te blijven? Ja als ik zie dat er nog voldoende mensen op straat zijn, zal ik niet sluiten. Wij hebben een afhaalfunctie. Dat betekent dat gasten binnen mogen bestellen en buiten de snacks moeten opeten. Zo hebben we dat tijdens de semi-lockdown in maart en april ook gedaan. Maar nu wordt de komende maanden het weer ook minder. Dus heeft het minder zin om lang open te blijven.”

Er lijkt bovendien geen heel duidelijk beleid te zijn waar zaken als Friture de Picardie onder vallen. Het is wel horeca, maar geen café en ook geen echt restaurant. Dus open tot tien uur of langer? Veel andere zaken in de omgeving waar snacks verkocht worden, blijven volgens Lamboo wel geopend. Dat zijn echter veelal plekken waar pizza- en shoarma verkocht wordt. “Die maken het licht in de zaak uit en blijven tot twee uur ’s nachts bezorgen. De mensen gaan schijnbaar thuis door met drinken en krijgen dan honger. Ik sluit voorlopig in ieder geval om elf uur. En na die drie weken? Dat zien we dan wel weer.”

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg