Heldenaar (28) krijgt 3 jaar cel voor poging brandstichting in België

Print
Heldenaar (28) krijgt 3 jaar cel voor poging brandstichting in België

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images

Helden -

Een 28-jarige man uit Helden is donderdag door de rechtbank in het Belgische Hasselt veroordeeld tot drie jaar cel en 4000 euro boete voor een poging tot brandstichting in Pelt.

Een andere 29-jarige Nederlander tegen wie vijf jaar was geëist, werd vrijgesproken. De rechter acht zijn betrokkenheid niet bewezen.

De Heldenaar was niet in de rechtbank aanwezig. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding. De man zou in oktober 2018 een woning in brand hebben willen steken nadat hij een conflict had gekregen met de bewoner over de rekening van een bewakingssysteem dat hij had geïnstalleerd.

Vriendin van bewoner

Op de bewuste dag was de vriendin van de bewoner thuis. Zij rook benzine en alarmeerde de politie. De politie arresteerde vervolgens in de buurt de Limburger. Hij had op dat moment een aansteker en pepperspray bij zich. Bij de woning werd daarna met hulp van een speurhond een bidon met benzineresten gevonden.

De man verklaarde dat hij eigenlijk de auto van de bewoner met benzine had willen overgieten, maar omdat die er niet stond gooide hij de fles leeg bij de voordeur. Hij heeft de vloeistof niet aangestoken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →